torsdag 17. februar 2011

Det voksne livet..

Hva er NAV og hvilke støtteordninger kan du få dersom du ikke får noen jobb etter videregående?

Hvis man ikke får jobb etter at man er ferdig på Videregående kan man få hjelp av NAV. NAV er forkortelsen på Norges arbeids- og velferdsetat. De skal bidra med å skape et samfunn hvor alle kan delta, hvor alle skal få seg en jobb og et arbeidsmarked som går fint for seg. Etaten skal ta seg av de som ikke har så mye penger og gi dem et arbeid og la dem få delta. De skal også sikre inntekt ved dødsfall og alderdom, uførhet, sykdom og skade, aleneomsorg for barn, svangerskap og fødsel, og arbeidsløshet. Arbeids- og velferdsdirektoratet har ansvaret for at arbeids- og velferdsforvaltningen oppfyller de forventningene som stilles til etaten. Så hvis man ikke får jobb etter Videregående hjelper NAV deg med annonser og gir deg sin støtte.
Hvordan blir hennes økonomi da?
Hvis hun ikke har en jobb får hun en dårlig økonomi. Det er fra jobben mesteparten av pengene kommer fra. Hun kan alltids gå på sosialen, men hun kan ikke leve på dem resten av livet. Hun må få deg en jobb, og da er hvilken som helst jobb bra nok, for da tjener hun i det minste noe, og det er bedre enn ingenting.
Hvordan skal hun klare seg økonomisk hvis hun begynner å studere?
Hvis hun begynner å studere får hun stipend, og det blir lettere å få seg jobb når hun er ferdig. Men hun burde få seg en jobb som hun kan drive med ved siden av studeringa. For når hun bor for seg selv, er ikke stipend pengene nok til å forsørge seg med.
Kilder:
Tanker og fantasier

- Eline, Iselin og Karoline

Ingen kommentarer:

Legg inn en kommentar