torsdag 17. februar 2011

Pizza oppskrift

Ingredienser:

Fyll:                                                                         
·        Karbonade kjøttdeig ca 400g                         
·        Mais ½ boks.                                                        
·        Tomatpuré ca. ½ glass
·        Olje til steking
·        Ost mager ost ca 150 – 200g
·        Paprika ca. ½
·        Løk ca. ½
·        Nachos ½ pose / ca. 100g
·        Ananas ½  liten boks i biter

Deig:
·        Tørr Gjær 25g
·        Salt ½ ts
·        Olje 1 ss
·        Sammalt hvete mel 3dl – 3,5dl
·        Hvete mel 2dl – 3dl
·        Vann 2-3dl

Stekeing: 200 grader i 10 – 20 min.

Fremgangsmåte:
Deig:
Man trenger en bolle hvor man putter alle tørre ingredienser og blander de sammen (Det beste er å fylle på med hvetemel etter heving for da blir deigen luftigere, altså ikke bruke opp alt ved bakingen) og deretter fyller på med de våte ingrediensene. Deretter lar man deigen heve til dobbel størrelse.
Fyll:
Det er lurt å begynne å skjære opp de kalde ingrediensene og gjøre de klare og deretter steke opp kjøttdeigen og løken.
Selve Pizzaen:
Du kjevle ut deigen på stekeplata der du har lagt bakepapir. Deretter smører du tomatpure i ønsket mengde og begynner å strø på kjøttdeig, løk, mais, ananas, paprika og nachos i ønsket mengde. Så kan du gjerne krydre med oregano. Deretter strør du et passe lag med ost over å setter den i ovnen på ca 200 grader i 10 – 20 min.









Bilde-kilde:
- Eline, Iselin og Karoline

Ingen kommentarer:

Legg inn en kommentar